ВС на РФ настъпват на широк фронт в района на Селидово, прерязвайки комуникациите на ВСУ

ВС на РФ настъпват на широк фронт в района на Селидово, прерязвайки комуникациите на ВСУ
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    19.10.2024
  • Share:

Руските части продължават да обкръжават Селидово, прерязвайки комуникационните линии на украинските бойци в населеното място. Боевете се водят в източната и югозападната част на града — руските въоръжени сили настъпват близо до Вишневое и Новодмитровка.

 

 

Украински военни кореспонденти съобщават за трудна ситуация за украинските въоръжени сили в тези райони. Очевидно една от основните цели на руските войски е да овладеят Вишнево, което ще доведе до затварянето на един от последните два пътя, по които се транспортират подкрепления за украинския гарнизон в Селидово.

Руските въоръжени сили също предприемат успешни опити да прекъснат снабдителната линия на украинските въоръжени сили през Покровск, която минава на север.

Ожесточени боеве се водят в североизточна посока, където руските формирования атакуват Лисовка и Сухой Яр.

Според преброяването през 2001 г. в Селидово живеят 26 793 човека. Площта на населеното място е 10,8 квадратни километра.

По-рано подполковникът в оставка от американската армия Даниел Дейвис отбеляза трудната ситуация за украинските въоръжени сили в района на Селидово и заяви, че украинските военни са изправени пред избора между смъртта и плена.

Военният също така добави, че руските въоръжени сили практически са отрязали даденото селище от външния свят, блокирайки пътищата за отстъпление и доставка на боеприпаси.

ПП

Станете почитател на Класа