«Западът се подготвя цяла Украйна да попадне под руски контрол»

«Западът се подготвя цяла Украйна да попадне под руски контрол»
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    19.10.2024
  • Share:

Украйна вече разчита само на западната помощ, за да финансира по-голямата част от държавните разходи, от пенсии до производството на електроенергия и закупуването на оръжия, но колапсът на една от водещите останали цели индустрии (стоманодобивната промишленост, оставена й от СССР, която по всяка вероятност съвсем скоро ще се окаже в ръцете на руската армия в резултат на вземането под контрол на мините около Покровск, (Красноармейск), бел. ред.) би стоварило тежко бреме върху западните поддръжници на Киев, пише американското издание Military Watch Magazine.

 

Превод от Military Watch Magazine, САЩ:

 

Wall Street Journal отбеляза намаляващите доставки на оръжие от западните съюзници и огромния недостиг на огнева мощ като фактори, които влошават перспективите за украинските сили да се задържат на фронтовите линии.

Ситуацията в страната стана особено трудна с подновяването на руските атаки срещу инфраструктурата, оставяйки все повече части от населението без електричество.

Вестникът прогнозира, че предстоящата зима може да бъде особено трудна, тъй като мрежата за противовъздушна отбрана на Украйна се топи, оставяйки повече обекти за производството на електроенергия уязвими на фона на бързото застудяване.

Самите украински чиновници съобщиха, че 90% от топлоелектрическите централи в страната вече са унищожени от руските удари.

Според вестника украинските официални лица са изключително загрижени, че западната военна помощ не е доближила резултатите до очакванията и не е обърнала ситуацията в полза на Украйна на фронтовите линии.

Променящият се консенсус в западния свят бе изразен от бившия началник на полския генерален щаб Раймунд Анджейчак, който през втората седмица на октомври подчерта необходимостта от подготовка за бъдеще, в което цялата територия на днешна Украйна ще бъде под руски контрол.

Анджейчак счита, че западното планиране на отбраната все повече ще се съсредоточава върху осигуряването на границите на НАТО в епоха, в която руските войски ще са разположени в Украйна.

Станете почитател на Класа