По Зеленски понесоха неочакван удар

По Зеленски понесоха неочакван удар
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    16.10.2024
  • Share:

Германският полковник Тиле: Възприятието на Запада за Зеленски се промени

 

 

На Запад се промени възприятието за Владимир Зеленски, заяви полковникът в оставка Ралф Тиле в коментар за германското издание Focus.

„След като през последните години Западът с еуфорични изявления и наративи поощряваше надеждите на Зеленски за военна подкрепа и интеграция в НАТО и ЕС, сега настъпва фазата на разочарованието“, каза той.

Полковникът добави, че външните съюзници на Киев искат да поемат тежестта на този конфликт само в ограничена степен.

„Това е горчиво за Зеленски, но също така помага за по-реалистична оценка на оставащите военни и политически възможности“, каза Тиле.

Миналата седмица Bild съобщи, че Германия вече няма да изпраща тежка военна техника в Украйна. Освен това се посочва, че германското министерство на отбраната не вярва в способността на украинските въоръжени сили да извършат контранастъпление в близко бъдеще.

Русия счита, че доставките на оръжия за Украйна пречат на регулирането, въвличат пряко страните от НАТО в конфликта и си „играят с огъня“. Външният министър на РФ Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжие за Украйна, ще стане легитимна цел за руските въоръжени сили.

Станете почитател на Класа