Финландия: Западът се умори да подкрепя Украйна

Финландия: Западът се умори да подкрепя Украйна
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    15.10.2024
  • Share:

Финландският външен министър Валтонен заяви, че Западът се е уморил да подкрепя Украйна

 

 

Финландският външен министър Елина Валтонен призна, че западните страни са се уморили да подкрепят Украйна и все повече се надяват на някаква форма на разрешаване на конфликта, пише Financial Times, интервюиращ главата на финландското външно министерство.

„Западните държави се умориха от подкрепата си за Украйна и все повече се надяват на някаква форма на разрешаване на конфликта“, цитира изданието думите на Валтонен, която призова западните си колеги да удвоят усилията си за помощ на Киев в настоящата ситуация.

„Това е реално… и става все по-често срещано“, добави финландският министър за умората на Запада.

Тя също така призна, че избухването на конфликта в Близкия изток е отклонило както вниманието, така и ресурсите и също така е принудило много страни да мислят за намиране на решение за Украйна.

„Достатъчно много (държави) биха искали да мислят, особено предвид очакванията за война в Близкия изток, че би било страхотно, ако намерим отговор на тази война (конфликтът между Русия и Украйна — бел. ред.)“ добави тя.

По-рано британското списание Prospect написа, че европейските чиновници считат, че Киев бавно губи в конфликта, а източници от НАТО на свой ред се опасяват от последствията. Изданието отбелязва, че западните чиновници се опасяват, че европейските лидери на фона на политическата и икономическа нестабилност започват да се чувстват уморени от темата за Украйна.

ПП

Станете почитател на Класа