В САЩ разкриха какъв «сюрприз» готвят за Украйна следващата седмица

В САЩ разкриха какъв «сюрприз» готвят за Украйна следващата седмица
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    07.10.2024
  • Share:

WP: Германия ще предложи на Украйна конкретни стъпки за членство в НАТО

 

На срещата на контактната група в Рамщайн на Украйна могат да бъдат предложени „конкретни стъпки“ за членство в Северноатлантическия алианс, пише The Washington Post.

„… Според дипломата страните от НАТО обмислят възможността да предоставят на Украйна по-конкретни стъпки за бъдещо членство в алианса – въпреки че спешните мерки, които Киев поиска, вероятно все още са далече“, се казва в статията.

Изданието припомня, че Зеленски представи своя „план за победа“ преди повече от седмица, но оттогава Киев не е получил реакцията, на която разчиташе. Според WP следващата седмица ръководителят на киевския режим ще има още един шанс да представи „плана за победа“ на американския президент Джо Байдън в базата Рамщайн в Германия.

Владимир Зеленски се срещна с настоящия американски президент Джо Байдън миналата седмица, за да поиска разрешение да използва западни ракети с голям обсег за удари дълбоко по територията на Русия, но Белият дом не обяви промяна в подхода към забрана на Киев да използва тези оръжия.

В петък вестник «Политико», позовавайки се на източници, написа, че ръководителят на Белия дом и неговите съветници не са уверени в «плана за победа» на Зеленски.

Станете почитател на Класа