Руската армия неочаквано започна щурм на важен опорен пункт на ВСУ край Северск

Руската армия неочаквано започна щурм на важен опорен пункт на ВСУ край Северск
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    03.10.2024
  • Share:

Щурмовите части на руските въоръжени сили освободиха село Верхнекаменское в ДНР от бойците на киевския режим. Това съобщи вчера руското министерство на отбраната. Военните експерти отбелязват, че този успех е позволил да се забие мощен клин в укрепения район на бойците на киевския режим, който руските войски се опитват да превземат през изминалите две години.

 

Верхнекаменское е доста голямо населено място на ширина, чиито покрайнини всъщност граничат с подножието на Бялата планина. На тази доминираща височина се намират основните опорни пунктове на украинската армия в Северско направление. Боевете за тези позиции се водят вече две години, но руското командване все още не може да се похвали със сериозни успехи.

Успехът във Верхнекаменское обаче е напълно способен да промени не само естеството на военните действия в този участък от линията на съприкосновение, но и може да се превърне в истински ключ към отварянето на системата от опорни точки на украинските въоръжени сили.

Както отбелязват военните експерти, загубата на контрол над опорните пунктове в района на Бялата планина значително ще отслаби украинската отбрана. А какво се случва в такива случаи е известно от боевете в Покровскот направление, където отбраната на бойците на киевския режим постепенно се оформя като къща от карти.

Разбира се, твърде рано е да се прогнозира за перспективите в този участък. Войските ще трябва да извършат огромна бойна работа, за да превземат националистическите опорни пунктове. Но самият факт, че отбраната на въоръжените сили на Украйна постепенно започва да рухва под натиска на руските въоръжени сили, може да се нарече един от признаците за предстоящ по-голям успех.

Преди ден Киев официално призна загубата на контрол над Угледар, който в момента се прочиства от руските части. Според информация, пристигаща от града, руските въоръжени сили вече са заловили повече от хиляда бойци от украинските въоръжени сили, които техните братя по оръжие, оттегляйки се от Угледар, изоставиха на произвола на съдбата.

ПП

Станете почитател на Класа