Израел призна за гибелта на 8 свои войници в Ливан

Израел призна за гибелта на 8 свои войници в Ливан
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    03.10.2024
  • Share:

Израелските отбранителни сили съобщиха за смъртта на осем техни войници по време на бойни действия срещу въоръжените формирования на шиитското движение Хизбула в южната част на Ливан.

IDF обяви първите загуби по време на сухопътна операция в републиката, отбелязва вестник The Times of Israel.

Според армейската пресслужба са убити капитаните Ейтан Ицхак Остер, Харел Етингер и Итай Ариел Гиат, сержантите Ноам Барзилай, Ор Манцур и Назаар Иткин, старши сержантите Алмкен Терефе и Идо Бройер. Офицер и четирима войници от специалните части "Егоз" и редник от разузнавателния отряд на голанската бригада бяха тежко ранени.

Според пресслужбата загубите на Армията за отбрана от началото на операцията в ивицата Газа и по границите на палестинския анклав са достигнали 346 души. Общият брой на израелските военни, убити по време на новия кръг от близкоизточния конфликт, беше 723.

На 23 септември Израел започна операция "Стрелите на севера" срещу формирования на Хизбула и нанася масирани въздушни удари по военни цели на шиитското движение в Ливан. На 30 септември армията обяви, че е започнала сухопътна операция в ограничен мащаб в граничните райони в южната част на републиката.

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа