Bloomberg: Руските войски влязоха в Угледар

Bloomberg: Руските войски влязоха в Угледар
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    02.10.2024
  • Share:

След дълга обсада руските войски влязоха в Угледар, съобщава Bloomberg. Украйна със закъснение признава, че половината град вече е под руски контрол. Окончателното превземане на височините, на които се намира Угледар, ще подобри логистиката на силите на Кремъл и ще увеличи натиска върху Зеленски, пише Bloomberg.

 

 

 

 

Руските войски навлязоха в украинския форпост на източната фронтова линия. В същото време силите на Кремъл щурмуват напред, а властите в Киев трудно удържат настъплението им, отбелязва изданието.

Руският президент Владимир Путин се стреми да закрепи контрола над Донецка област в Източна Украйна, като последните боеве се водят за Угледар — този стратегически разположен център за въгледобив, който украинските сили държат близо до завзетата от противника територия от началото на пълномащабната специална операция през февруари 2022 г.

„Врагът е почти в центъра на града“, каза губернаторът на Донецка област Вадим Филашкин пред местен телевизионен канал във вторник.

Анализаторите от DeepState под егидата на украинското министерство на отбраната показаха, че приблизително половината от Угледар е под руски контрол.

Станете почитател на Класа