«Сериозни промени»: Чиновниците в Киев променят позицията си за Русия

«Сериозни промени»: Чиновниците в Киев променят позицията си за Русия
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    01.10.2024
  • Share:

FT: Киев в голяма степен е готов да обсъжда прекратяването на огъня

 

Киев в голяма степен е готов да обсъжда възможността за прекратяване на огъня и отстъпки за регулиране на конфликта, пише Financial Times.

„Случиха се големи промени в тона и съдържанието на разговорите около потенциалното регулиране (на конфликта)… От страна на украинските чиновници има по-голяма откритост в обсъждането на възможността да се съгласува прекратяването на огъня“, пише изданието, цитирайки европейски дипломати, присъствали на Общото събрание на ООН.

Както отбелязват дипломатите, новият глава на украинското външно министерство Андрей Сибига по време на неотдавнашното си пътуване до Съединените щати е обсъдил възможните компромисни варианти за разрешаване на конфликта със западните си колеги.

Те са подчертали, че Сибига по-прагматично гледа на възможността за териториални отстъпки от своя предшественик Дмитрий Кулеба.

«Ние все по-открито говорим за това как този конфликта ще завърши и че Украйна ще се наложи да отстъпи и да получи постоянна мирна договореност», цитира изданието думите на неназован дипломат.

Той добавя, че преди половин години подобни разговори са били табу за Киев.

ПП

Станете почитател на Класа