СВР Русия заяви за причастността на англосаксонци към взривовете на «Северен поток»

СВР Русия заяви за причастността на англосаксонци към взривовете на «Северен поток»
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    27.09.2024
  • Share:

Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) получава нова информация, потвърждаваща участието на англосаксонците във взривовете на «Северен поток», съобщиха от пресбюрото на СВР Русия в четвъртък.

 

 

„Руската служба за външно разузнаване не спира да събира информация за обстоятелствата около поредица от експлозии в Балтийско море на 26 септември 2022 година. Постъпват все повече и повече нови информации, които потвърждават тезата, изказана вече от директора на службата С.Е. Наришкин за участието на англосаксонците в тези инциденти“, се казва в съобщението.

Както отбелязва Службата за външно разузнаване на Русия, наличната разузнавателна информация ясно показва, че атаките срещу тръбопроводите са акт на международен тероризъм и икономическа война на англосаксонците срещу европейските съюзници, преди всичко Германия.

От 2022 година Вашингтон и Лондон системно се опитват да премахнат темата за диверсиите по „Северен поток“ от международния информационен дневен ред. В същото време от СВР Русия отбелязват, че в западните страни, на ниво независими политици и експерти, остава искането за достоверна информация за причините и организаторите на терористичната атака.

 

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа