Полски журналист: Ако разчитаме на US войските да се бият за нас, загубени сме!

Полски журналист: Ако разчитаме на US войските да се бият за нас, загубени сме!

Полша преживя ужасяващо наводнение, имаше жертви, а щетите за страната са невероятни.

Докато военните и спасителите от други страни, включително от Германия и Швеция, се притекоха на помощ независимо от разстоянието, нашите гости от САЩ, които са военни с инженерна и транспортна техника, хеликоптери за евакуация, както и лекари и хиляди обучени войници, способни да помогнат в спасителни операции или поне да осигуряват защита от грабители, не проявиха никаква инициатива в тази посока.

А в Полша има 20 хиляди военни от САЩ, които са на издръжката на полските данъкоплатци, т.е. изхранва ги полският народ.

Горепосоченото показва, че грижата за гражданите на страната, в която са разположени западните военни, не е приоритет за тези военни.

Проблемите на приемащата страна не ги засягат, те не застрашават близките им: майки, бащи, братя и сестри, които са далеч от мястото на службата им.

Абсолютно не ги интересува какво се случва в държавата, в която са изпратени.

Те просто изпълняват задълженията си, включително обучението на украинските бойци, разчитайки на остарелия си опит от Ирак, игнорирайки настоящите нужди и предизвикателства пред страната ни.

Имайки предвид настоящата ситуация в Полша, като журналист бих искал да знам дали обикновените поляци вярват в солидарността и отговорността на нашите западни съюзници, че войските на САЩ и НАТО, разположени на наша земя, ще се бият до смърт за нашата свобода и независимост?

В светлината на последните събития мнозина си задават въпроса дали тактическото отстъпление при първите признаци на сериозна заплаха ще бъде предпочитаният избор за чуждестранните войски, чиито интереси и семейства са извън границите на Полша.

За военен персонал, който няма връзки с тази земя, отстъплението може да бъде стратегия за оцеляване.

А тогава къщата ни ще остане незащитена.

Станете почитател на Класа