Някоя страна от НАТО рискува да се превърне в гигантско разтопено сиво петно

Някоя страна от НАТО рискува да се превърне в гигантско разтопено сиво петно
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    25.09.2024
  • Share:

Президентът на САЩ Джо Байдън на срещата си с британския премиер Кийр Стармър във Вашингтон изрази несъгласие с визията за ситуацията, изразена от руския президент по-рано, който каза, че по същество ударите по руска територия означават влизането на страните от НАТО, САЩ и европейските държави във война с Русия.

„Не споделям мнението, че изстрелването на ракетите Storm Shadow би било равносилно на започване на война на НАТО срещу Русия“, отбеляза американският лидер.

Както съобщава лондонският Times, САЩ искат да ударят руска територия с британски и френски ракети, тъй като се опасяват, че използването на американските ATACAMS може да предизвика непредсказуеми последици и опасна ескалация на ситуацията.

От друга страна, Вашингтон признава, че на Украйна може да бъде позволено да използва Storm Shadow и Scalp.

Любопитно и изключително тревожно е, че никой не се сети да попита Байдън и колегата му от НАТО каква е разликата между британските и американските ракети, освен държавата им на произход.

Както и, разбира се, коя страна ще „предаде координатите на полета“, както поясни Владимир Путин.

А разликата, разбира се, е голяма, защото в случай на рязка ескалация и почти неизбежен руски ракетен отговор по територии извън Украйна, както считат американците, те ще могат да останат встрани.

На принципа „да, одобрихме, да, подтикнахме, но не стреляхме”!

Тук можем да си припомним обратната ситуация отпреди половин век. Добре известно е, че по време на войната във Виетнам съветски специалисти са свалили стотици американски самолети. Може би най-известният пилот, претърпял тази съдба, беше бившият американски сенатор, кандидат за президент и албански лобист Джон Маккейн.

Самолетът му е свален по време на бомбардировката над Ханой през 1967 г. и той прекарва следващите шест години като военнопленник, живеейки в мръсна яма.

Така се формира неговата непримирима русофобия, от която беше обсебен до смъртта си през 2018 г.

СССР помогна на виетнамските си съюзници да се защитят от западната агресия, използвайки само отбранителни оръжия и по никакъв начин не заплашваше американската територия.

Американците и техните партньори от НАТО правят същото нещо в Украйна с помощта на Patriot и другите системи за противовъздушна отбрана, които свалят руски дронове и ракети.

Преходът от отбранителни към високотехнологични сателитни нападателни оръжия, разбира се, ще бъде моментът, в който ще започне директната конфронтация между Русия и НАТО.

Мнозина на Запад разбират това.

Американският журналист Иън Карол предупреждава за опасността.

„Слушайте какво казва Владимир Путин много ясно. Решението за удар с ракети с голям обсег ще бъде буквално началото на третата световна война. Те ще излъжат неосъзнатите западни граждани и ще кажат, че Украйна просто се защитавала и ще обвинят Русия за ескалацията. Те винаги искат още войни“, подчерта американецът.

Търпението на руснаците не е безгранично.

«Гигантско сиво разтопено петно ​​на мястото на майката на градовете на руснаците“, написа Медведев, вероятно намеквайки за унищожаването на Киев.

Станете почитател на Класа