Дейвид Лами е много притеснен от напрежението в Близкия изток

Дейвид Лами е много притеснен от напрежението в Близкия изток
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    23.09.2024
  • Share:

Британският външен министър Дейвид Лами заяви, че е много притеснен от напрежението в Близкия изток и Великобритания може да преразгледа налаганите на Израел сакнции. Лами обаче призова за решение на кризата чрез създаване на две държави в Близкия изток. 

Дейвид Лами заяви по време но провеждания в Ливърпул конгрес на неговата управляваща Лейбъристка партия, че Обединеното кралство ще продължи преразглеждането на възможни нови санкции срещу израелските заселници на Западния бряг. Великобритания обяви санкции срещу израелските заселници през февруари и май тази година, след като заяви, че екстремистки групи извършват насилие срещу палестинците на Западния бряг. 

 

Дейвид Лами

 

"Абсолютно съм ясен: ако трябва да действаме, ще действаме и аз провеждат дискусии с партньорите от Г-7, особено с европейските партньори, по този въпрос", заяви британският дипломат номер едно.

Лами допълни, че няма да обявява допълнителни санкции днес, но обстановката се следи много отблизо и той лично е изключително загрижен. 

Външният министър потвърди призива на Обединеното кралство за решение с две държави в Близкия изток, като посочи, че "вярва в правото на Израел да бъде в безопасност и да има сигурност, а също вярва в справедливостта на палестинската кауза". "Само след като палестинците и израелците имат еднакви основни права – суверенитет, сигурност и достойнство – в собствените си независими признати държави, можем да постигнем справедлив и траен мир за всички", изтъкна Дейвид Лами. 

Станете почитател на Класа