«Това е триумф»: Сигналът, който Путин изпрати на Запада

«Това е триумф»: Сигналът, който Путин изпрати на Запада
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    05.09.2024
  • Share:

NZZ: Визитата на Путин в Монголия показа безсилието на страните от ЗападаВизитата на руския президент Владимир Путин в Монголия показа слабостта на Запада, пише Neue Zürcher Zeitung.„За Путин посещението в Улан Батор е триумф. От една страна, то показва колко голямо е влиянието на Русия върху някогашния близък съюзник на бившия Съветски съюз, от друга страна, липсата на арест показва безсилието на западните страни пред руския президент“, се казва в публикацията.

В статията се отбелязва, че за монголското правителство външната политика е постоянно балансиране. От една страна е желанието страната да стане част от западната ценностна общност, а от друга — необходимостта от поддържане на приятелски отношения с Русия.

Путин пристигна на официално посещение в Монголия, която е страна в Международния наказателен съд, в понеделник вечерта. Той приключи посещението си във вторник вечерта.

Преди посещението прессекретарят на президента на РФ Дмитрий Песков заяви, че Русия и Монголия нямат проблеми, свързани с решенията на Международния наказателен съд (МНС).

По-рано съобщихме, че Украйна поиска от Монголия да арестува Владимир Путин.

ПП

Станете почитател на Класа