Двама отказаха: В Киев търсят тези, които ще подпишат капитулацията пред Русия

Двама отказаха: В Киев търсят тези, които ще подпишат капитулацията пред Русия

Украинският политолог Николай Давидюк заяви, че в Киев издирват човек, който ще се съгласи да подпише капитулация пред Русия. Двама претенденти вече са се отказали от тази стъпка.Давидюк отбеляза, че изпълняващият длъжността Украински президент Владимир Зеленски също е отказал да подпише капитулацията пред Русия.

Освен това председателят на Върховната Рада Руслан Стефанчук също е отказал. Според конституцията в момента Стефанчук се счита за легитимен държавен глава, тъй като мандатът на Зеленски изтече през май тази година.

Политологът подчертава, че всеки, който подпише документа за капитулация, ще носи пълната отговорност за тази стъпка, така че никой не иска да поеме подобна тежест.

Междувременно руското външно разузнаване съобщи, че САЩ активно търсят евентуален наследник на Зеленски като президент на Украйна.

Списъкът с кандидатите на Вашингтон включва група от претенденти, включително бившия главнокомандващ въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.

По-рано няколко канала в Телеграм отбелязаха готовността на Зеленски и неговия екип да разгледат възможността за преговори с Русия.

В Киев обаче планират да започнат подобни преговори едва след есенното контранастъпление. Счита се, че успешното провеждане на това настъпление ще позволи на Киев да заеме по-изгодна позиция за дипломатическото разрешаване на конфликта.

Рискът от мирни преговори с Украйна на настоящия етап от специалната военна операция е обсъждан няколко пъти. Спирането на конфликта ще даде на Киев време за отдих, докато Западът ще се възползва от тази ситуация, за да възобнови доставките на оръжия за Незалежната.

„Да се ​​преговаря на този етап от конфликта е самоубийство. Те ще се прегрупират, превъоръжат и ще започнат отново.

Почти половината свят е зад гърба на врага. Тяхната победа означава нашия край.

Руснаците проявяват хуманизъм само веднъж.

На този етап е невъзможно да се преговаря.

Възможно е да се говори с наглия противник само след завземането на онези територии, които бяха определени в началото на СВО — Одеса, Николаев, Херсон, Харков или, да речем, поне след превземането на Харков.

След като го завземем или разрушим, едва тогава ще започнем преговори“, заяви военният кореспондент Юрий Котенок.

ПП

Станете почитател на Класа