Reuters: Дупки в отбраната на Европа, НАТО крои планове

Reuters: Дупки в отбраната на Европа, НАТО крои планове
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.07.2024
  • Share:

Недостигът на средства за противовъздушна отбрана и ракети с голям обсег, числеността на войските, боеприпасите, проблемите с логистиката и липсата на защитена цифрова връзка на бойното поле са основните проблеми в защитата на Европа, пише Reuters. Плановиците на НАТО работят усилено, за да ги разрешат. Те разработват секретни планове и изисквания, които трябва да станат задължителни за отделните правителства, за да се осигури защитата на Европа.

 

 

 

Както показаха разговорите с официални лица от НАТО, към проблемите се отнасят недостигът на средства за ПВО и ракети с голям обсег, броят на войските, боеприпасите, проблемите с логистиката и липсата на защитена цифрова връзка на бойното поле в Украйна.

Както припомня Reuters, миналата година лидерите на НАТО съгласуваха планове за най-крупното за последните три десетилетия анализиране на своите отбранителни възможности на фона на растящите опасения от руска агресия. Според единия от военните-планировчици, който говори в условия на анонимност, оттогава официалнитне лица проучват минималните изисквания към отбраната за реализацията на тези планове, които са били изпратени до националните правителства в последните седмици, отбелязва изданието.

НАТО се стреми да превърне тези изисквания в обвързващи за отделните правителства за осигуряване на отбраната на Европа до есента на 2025 г., когато ще се проведе следващата си среща на министрите на отбраната, отбелязва агенцията.

Станете почитател на Класа