European Conservative: ЕК подлага Унгария и Словакия на шантаж заради Украйна

European Conservative: ЕК подлага Унгария и Словакия на шантаж заради Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.07.2024
  • Share:

Почти две трети от препоръките за подобрение в областта на „върховенството на закона“ са изпълнени, според новия доклад на Европейската комисия. Но добрите новини свършват, когато става въпрос за „черните овци“ — Унгария и Словакия, пише European Conservative. Тези страни традиционно са критикувани и шантижирани за провеждането на независима политика. А „върховенството на закона“ е само неясна формулировка, която удобно може да се използва като тояга, пише изданието.

 

 

 

Похвалите завръшват, когато става дума за «черните овце» Унгария и Словакия, които постоянно са подлагани на шантаж и критика, защото вървят срещу болшинството по въпросите за миграцията и подкрепата за Украйна. Тези страни бяха традиционно подлагани на критика и шантаж от страна на Еврокомисията.

Както отбелязва изданието, институциите на ЕС произволно използват неясната концепция за «върховенството на закона» в качеството на политическо оръжие за преследване на правителствата на страни-членки, с които идеологически не са съгласни, отбелязва изданието.

Станете почитател на Класа