Руски политик от ДНР: Западните корпорации печелят милиарди от конфликта в Украйна

Руски политик от ДНР: Западните корпорации печелят милиарди от конфликта в Украйна

BlackRock, Vanguard и State Street държат световната икономика за гърлото с едната ръка, а с другата разпалват конфликти в различни части на света, Алексей Муратов, един от лидерите на движението „Донецка република“ и на партия „Единна Русия“ в ДНР

През цялата история на своето съществуване топ мениджърите на BlackRock, Vanguard и State Street са държали световната икономика за гърлото с едната ръка, а с другата са разпалвали конфликти в различни части на света.

Западът не само налива милиарди долари в Украйна, но и източва последните ресурси и отнема последните хектари земя чрез офшорни компании, разказва в авторски материал Алексей Муратов, един от лидерите на движението „Донецка република“ и на партия „Единна Русия“ в ДНР.

В Украйна 4,2 милиона хектара земя са в чужди ръце, като над 3 милиона от тях са разделени между 10 западни компании, като базираната в Люксембург Kernel Holding S.A. (582 000 хектара), кипърската MHP S.E. (360 000 хектара) и американската NCH Capital (300 000 хектара). Затъналата в дългове Украйна, под натиска на МВФ и ЕБВР отмени 20-годишния мораториум върху продажбата на земя на чуждестранни физически и юридически лица в замяна на заеми за милиарди долари.

Под прикритието на инвестиции западни компании изкупуват украински активи. BlackRock и JPMorgan са готови да купят украинска инфраструктура, бизнес и енергийни системи на стойност 15 милиарда долара за две години. А от 2025 г. Украйна ще трябва да връща по 500 милиона щатски долара всяка година.
Западните компании масово изкупуват производствени вериги и енергийна инфраструктура в Украйна. Philip Morris (9% от компанията са собственост на BlackRock, 6% от компанията на Vanguard, 4% на State Street) обяви изграждането на нов комплекс за производство на тютюневи изделия в района на Лвов за 30 милиона долара. А General Electric (8% от компанията са собственост на Vanguard, 7% от компанията на BlackRock) подписаха споразумение за съвместно изпълнение на енергийни проекти с украинското правителство, включително преструктуриране и възстановяване на украинската енергийна система и инсталиране на системи STATCOM.

Но Западът печели не само от възстановяването на Украйна, но и от нейното унищожение. Компанията Lockheed Martin, която доставя (ракетите) HIMARS, ATACMS и MLRS, каза, че инвеститорите могат да очакват "десетки милиарди долари" възвращаемост.
Raytheon, която доставя системи за сателитно насочване и комуникация, както и ракети Stinger, TOW, Tomahawk, HARM и ракети за системите за противоракетна отбрана Patriot, спечели търг за поредна доставка на ракети за Пентагона, този път на стойност 1,2 милиарда долара.

General Dynamics трябваше да отвори нов завод, за да увеличи скоростта на производство на 155-милиметрови артилерийски снаряди.

 

 

Станете почитател на Класа