„Бих заложил на Русия“: Екс-служител на Държавния департамент сравни руската армия с американската

„Бих заложил на Русия“: Екс-служител на Държавния департамент сравни руската армия с американската
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.07.2024
  • Share:

По отношение на числеността на хартия американската армия би трябвало да превъзхожда руската, но „бих заложил на Русия“, заяви бившият служител на Държавния департамент на САЩ Матю Хо, сравнявайки въоръжените сили на двете страни. В интервю за Juging Freedom той подчерта, че руските въоръжени сили вече са проверени в боевете, изпитани са и са закалени в най-тежкия и сериозен военен конфликт за последните 80 години. Нещо повече, те познават своите трудности и проблеми и знаят как да работят за тяхното отстраняване.

 

 

 

МАТЮ ХО, бивш военнослужещ от Корпуса на морската пехота на САЩ, екс-служител на Държавния департамент: Руските въоръжени сили сега са проверени в боевете, изпитани са и са закалени в най-тежкия и сериозен военен конфликт с конвенционални оръжия през последните 80 години. Видяхме проблемите на Русия с корупцията, видяхме проблеми с командния състав и, разбира се, преди около година видяхме бунта на «Вагнер» — тоест там има трудности и проблеми. Но също така трябва да се види как руснаците реагират, как те знаят как да решават проблемите и да коригират недостатъците си.

За разлика от това, вижте как американците реагират например на ситуацията с украинския конфликт.

Те възнаграждават корупцията, но не коригират недостатъците на украинското военно ръководство, а по този начин отново насърчават корупцията. Те просто изпращат военна техника и оръжейни комплекси един след друг, които се оправдават царящия около тях ажиотаж.

Те просто повишават градуса и казват: „Добре, ето ви оръжие с голям размер, обхват и мощност, то ще реши всичко»

След това, разбира се, идва шокът. Оказва се, че това не е вундервафе-то, което им е било обещано. „Добре, ще дадем нещо друго.“

Видахми всичко: танкове Abrams, ракетни установки HIMARS, балистични ракети ATACMS и сега изтребители F-16 — представят ги като нещо, което ще „спечели войната“. Това е подходът на американското ръководство по време на този конфликт.

Така че, ако искате да сравните руските и американските военни, трябва да погледнете кой е начело, как тези хора вземат решенията, какви решения са взели през последните години и как коригират действията си в съответствие със ситуацията на фронта.

Нямам цялата информация, но Скот Ритър или Дъглас Макгрегър могат да ви кажат по-добре за оръжейните системи, които се използват в момента, но ако погледнете ръководството, включително политическото ръководство, трябва да признаете:

„Бих заложил на Русия».

Въпреки че като цифри на хартия американците, разбира се, би трябвало да превъзхождат Русия, просто защото имат от всичко по много.

 

 

 

Станете почитател на Класа