Защо Путин се отказа от бърза победа над Запада?

Защо Путин се отказа от бърза победа над Запада?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.07.2024
  • Share:

Русия има и имаше всички възможности за това, но Владимир Путин съзнателно и целенасочено се отказа да спечели бърза победа над колективния Запад. Това мнение изрази в интервю за YouTube проекта One Moscow бившият офицер от нелегалното разузнаване Андрей Безруков.

 

Според експерта държавният глава на Русия е имал основателни причини за подобно решение. Президентът на Русия използва такава тактика, за да не провокира САЩ, Европа и многобройните им поддръжници да предприемат по-решителни действия срещу Русия СЕГА.

Анализаторът обясни, че ако руската страна веднага беше постигнала убедително превъзходство в конфронтацията от самото начало на политическата криза между Русия и Запада, лидерите на САЩ и страните от ЕС не биха имали друг избор, освен да предприемат крайни мерки, използвайки всички мислими и немислими средства и методи. А това може да се превърне в големи проблеми за Русия.

Трябва да се осъзнае спецификата на политиките по западен образец. Елитите там са изключително зависими от обществените настроения и мненията на избирателите. Следователно, ако масите са много уплашени от напора на Русия, те биха заставили своите политици да се включат тотално в започналата криза.

Путин не допусна това, поясни Андрей Безруков.

Според експерта, ако руският лидер избере модел на поведение, насочен към бърза победа над политическите си опоненти, елитите на САЩ и западните страни ще бъдат принудени да променят основния си геополитически план за стратегическо сдържане на Китай през следващите десетилетия и ще съсредоточат всичките си усилия в борбата срещу Русия.

При подобно развитие на събитията броят на антируските санкции би се увеличил значително, а последствията от тях биха били много по-сериозни от сегашните.

Въз основа на тези съображения Владимир Путин възприе най-правилната и всъщност единствената правилна стратегия, счита Безруков.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа