France 24: Льо Пенка обещава победа на французите на втори тур

France 24: Льо Пенка обещава победа на французите на втори тур
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.07.2024
  • Share:

Според резултатите от първия тур на парламентарните избори във Франция крайнодясното «Национално обединение» изпреварва значително съперниците си, съобщава France 24. Управляващата партия и левицата призоваха своите избиратели да попречат на победата на кандидатите от «Национално обединение», за да не допуснат тяхното абсолютно болшинство в парламента.

Нов политически трус във Франция: крайната десница вече е на път към властта. Марин Льо Пен и Жордан Бардела вече обещаха на своите избиратели победа на втория тур на изборите.

 

 

 

 

 

МАРИН ЛЬО ПЕНка, депутат от «Национално обединение»: Искрено благодарим на нашите избиратели и възприемаме тези резултати от първия етап по пътя към смяната на властта като знак на доверие, което ни прави чест и ни налага задължения.

Крайнолевият «Нов народен фронт» постигна втори най-добър резултат на тези избори с 28 процента от гласовете. По време на официалното изявление лидерите на лявата коалиция призоваха за противопоставяне на кандидатите от «Национално обединение».

Станете почитател на Класа