Орбан: Унгария няма да участва в мисията на НАТО в Украйна. Новото ръководство на ЕС ще е коалиция за война и миграция

Орбан: Унгария няма да участва в мисията на НАТО в Украйна. Новото ръководство на ЕС ще е коалиция за война и миграция

Германия вече не мирише и не изглежда по същия начин заради мигрантите

 

 

НАТО ще има мисия в Украйна. Унгария изключи възможността да участва в нея. Това заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан.

„Постигната е минималната цел. Европейският влак върви към война… Мога да дръпна аварийната спирачка, влакът ще спре и унгарците ще могат да слязат“, каза Орбан в интервю за радио „Кошут“.

Според него „ако звездите се подредят благоприятно, ще бъде възможно да се убеди диригентът и тогава никой няма да продължи“.

„Достигнахме минималната цел, съгласих се с генералния секретар на НАТО, че Унгария ще слезе от влака. НАТО ще има военна мисия в Украйна, но Унгария няма да участва в нея с оръжие, пари или войници“, каза той.

Въпреки това „убеждаването на кондуктора не проработи, той е силен“ и сега „само бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, ако се върне в Белия дом след изборите през ноември, ще може да спре влака“, каза Орбан.

Унгарският премиер описа като "коалиция за война и миграция“ новосформиращото се ръководство на Европейския съюз при потенциален втори мандат на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи ДПА.

В днешното си интервю в предаването "Добро утро, Унгария“ по националното радио "Лайош Кошут“, записано в Берлин, Орбан заяви, че "все по-левичарската“ коалиция на консерватори, социалдемократи и либерали, които имат мнозинство в Европейския парламент, вече е постигнала съгласие по въпроса.

По време на неофициалната среща в понеделник на лидерите на ЕС в Брюксел не беше постигнато споразумение за попълването на водещите позиции в ЕС след състоялите се в началото на месеца избори за Европейски парламент.

"Това обаче беше свирен мач. В ЕС се появи провоенна, промигрантска и антиикономическа коалиция“, заяви Орбан. Според унгарския премиер "ролята на Велзевул“ в изграждането на въпросната коалиция играе лидерът на консервативната и най-голяма в ЕП Европейска народна партия Манфред Вебер. Според Орбан Вебер е "стар враг на Унгария“ в сравнение с който Урсула фон дер Лайен е "дъщеричка на свещеник“.

Според Орбан коалиция от „Веберианци“ ще изпълни „Плана Сорос“, според който роденият в Унгария милиардер Джордж Сорос се опитва да наводни Европа с мигранти, за да лиши европейските народи от тяхната християнска и национална идентичност. „Планът Сорос“ се смята за конспиративна теория, прокарвана от крайната десница в европейски и световен мащаб.

"В Европа се извършва обмен на население, белите, християни, съзнаващи традициите – да ги наречем европейци – стават все по-малко, а броят на внесените мигранти се увеличава“, продължи Орбан.

Орбан каза още, че „Германия вече не мирише и не изглежда по същия начин". Той добави, че вследствие на миграцията Германия се е превърнала в "пъстър, мултикултурен свят", предаде АФП.

По-късно на 21 юни Орбан ще се срещне с германския канцлер Олаф Шолц.

"Стотици хиляди мигранти са получили гражданство по бързата процедура. Ако сравня тази Германия с Германия отпреди 10 години, тя дори не изглежда по същия начин. Тя вече не мирише по същия начин", каза унгарският лидер.

„Германия вече не е пример за ред и трудолюбие, както беше някога. Това е един пъстър, променен мултикултурен свят, в който мигрантите, които идват, вече не са гости в тази страна", подчерта той.

Миналата година в Германия са постъпили 334 000 молби за убежище - повече от всяка друга страна от ЕС. През 2023 г. молбите за убежище в целия 27-местен блок ще достигнат 7-годишен връх.

През последните 2 години Германия е приела близо един милион бежанци, много от които бягат от конфликти, преследване или бедност. 

 

 

 

Източници: obektivno.bg, "Труд", mediapool.bg

Станете почитател на Класа