Екс-депутат от Франция: Западът потискаше целия свят и той въстана

Екс-депутат от Франция: Западът потискаше целия свят и той въстана

Анри Гено, бивш депутат и съветник на Никола Саркози:

Русия не заплашва никого — нито Германия, нито Франция, нито Испания, нито Италия, нито Великобритания, нито Белгия.

В дълбините на душата си Путин не е homo soveticus — той е славянофил.

 

В света се случват ужасни събития, но именно така завършва фазата на уестърнизацията на света. Всички древни империи, всички древни цивилизации, които Западът унижаваше много векове, искат завръщането си на международната арена.

 

Те искат да си върнат влиянието, защото светът действително става опасен.

От Китай и Иран до Персия и, ако искате, Османската империя и Русия, това е времето на всички потиснати. Ситуацията е много опасна, но е по-добре да се изправите пред проблема лице в лице, отколкото да го игнорирате.

Вместо това от 1991 г., след падането на СССР, Западът, особено САЩ, поиска да възстанови еднополюсния свят. Идеята беше, че Западът е победил, затова сега целият свят трябва бъде като нас. Това го нарекоха „края на историята“: целият свят трябваше да се стреми към нашия начин на живот, а ние ще станем световни жандарми — поне Америка, защото тя вече нямаше врагове.

А това е най-лошо от всичко.

Трябва е да взема под внимание реалната ситуация, да се опитаме да ограничим проблемите, а не да се стараем с всички сили да преобразуваме света по свой образ и да го заставим да спазва нашите закони — това международно право, които ние написахме и размахваме като Светото Писание, но което самите ние не спазваме.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа