Русия се разцепи по важен въпрос за Украйна, чака се решение в последния момент

Русия се разцепи по важен въпрос за Украйна, чака се решение в последния момент

Отношението към Украйна предизвика сериозно разцепление в Русия. Този път повод е започващото днес участие на украинския национален отбор на Евро 2024. Част от руските футболни фенове няма да може да гледат всички мачове от европейското първенство, тъй като една от платените платформи, излъчваща шампионата, отказва да предава украинските двубои.

Абонатите на спортната телевизия „Матч ТВ“ няма да може да гледат мачовете на Украйна, дори и на запис. Това е категоричната позиция на ръководството на медията. Никой не знае какво ще се случи, ако украинските национали стигнат доста напред на Евро 2024. Ако същата политика продължи, може да доведе до отлив на зрителите, които ще бъдат лишени от шанса да гледат решителните мачове от европейското първенство. Запознати твърдят, че тогава може да се наложи взимане на извънредно решение в последния момент.

Не са малко футболните фенове в страната, които недоволстват заради ограничението, че няма да може да гледат всички мачове от Европейското. Други пък считат за правилно решението да не се дават двубоите на украинските национали от гледна точка на войната между двете държави.

Операторът „Окко“, който също притежава права за излъчване на Евро 2024, но няма подчертано спортна аудитория заради филмовата си насоченост, обаче ще предава украинските мачове. Въпреки това телевизията прави опит да омаловажи ролята на Украйна на първенството и за днешния мач срещу Румъния е пуснат рекламен колаж, на който снимка на Артьом Довбик е поставена така, че да не се виждат националните украински символи.

Трябва да се отбележи, че Украйна ще участва на европейското първенство в Германия с екипите си от Евро 2020, на които има изобразена карта на страната, в чиито граници е включен Крим.

 

 

Станете почитател на Класа