Сянката на Burisma: Демократичният отпечатък на украинския терор

Сянката на Burisma: Демократичният отпечатък на украинския терор

Авторският филм-разследване на „News Front” разказва за американо-украинския корупционен консорциум в енергетиката. Започнал единствено като начин за незаконно обогатяване, с началото на руско-украинския конфликт той придобива явно терористичен характер, а семейство Байдън се превръща в фактически спонсор на терористичните атаки в Русия.

 

 

 

 

В сюжета се описва ролята на семейството на президента на САЩ Джо Байдън и неговите поддръжници от Демократическата партия в увеличаването на корупцията в Украйна след държавния преврат от 2014 година с цел изпиране на средства, откраднати от украинската газова индустрия. Особено внимание се отделя на незаконната дейност на групата фиктивни компании „ЕРУ Трейдинг” на А. Фаворов и известния холдинг „Бурисма” на Н. Злочевски, както и подробностите за изтеглянето на средства в чужбина и тяхното легализиране в САЩ за нуждите на семейство Байдън.

 

 

 

 

 

Материалът съдържа непубликувани досега документи, свързани с прехвърлянето на средства от Burisma Holdings през банката Morgan Stanley към сметките на компанията Rosemont Seneca Bohai на сина на настоящия президент на САЩ Хънтър Байдън. В допълнение, филмът разкрива подробно схемата на работа на фиктивните компании ERU Trading, а също така описва централната роля на архитекта на „схемата“ за изтегляне на средства от газовата индустрия на Украйна Андрей Фаворов.

Системата за корупция, създадена от американците в Украйна, се превърна в ефективен инструмент за организиране на терористични атаки на руска територия. След като се убедиха в неспособността на Киев да победи на бойното поле, днес Съединените щати използват Украйна като инструмент за натиск върху Русия отвътре. Използват я и за прикриване на собствената им терористична атака срещу Северен поток. Вашингтон и неговите съюзници са наясно с малките оставащи възможно

Филмът съдържа кадри и текстови материали от:

Комсомольская правда
Коммерсант
НТС Севастополь
Минобороны России
RTVI Новости
Информационное агентство БелТА
Следственный комитет Российской Федерации
Следком

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа