Руските танкисти унищожиха огнева точка на ВСУ в Запорожка област

Руските танкисти унищожиха огнева точка на ВСУ в Запорожка област

Танкистите на батальона "Казан" от 42-ра гвардейска дивизия на групировката войски "Днепър" унищожиха огнева точка на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Ореховското направление в Запорожка област, осигурявайки настъплението на руските щурмови групи. Това каза пред репортери механикът-водач на танк Т-80БВМ с позивна Коба, съобщава ТАСС.

„От затворена огнева позиция ударихме огнева точка на украинските въоръжени сили със СПГ-9 и помогнахме на нашите щурмови части да напреднат в дълбочина на вражеските позиции“, каза Коба.

По думите му, преди това екипажът е участвал в боевете край село Работино в Запорожка област. „Украинците настъпваха, направих четири обхода, много цели бяха поразени, дори не можах да преброя живата сила. На петия обход ме чакаше дрон камикадзе и ме удари. Имах рана на коляното, както и приятелят ми, но неговата беше по-сериозна. И това е най-запомнящият се момент: извадих човек със счупен крак”, разказа танкистът.

 

 

 

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на опорни пунктове на ВСУ в южната част на Донецк. Екипажите на ударни безпилотни летателни апарати от групировката войски „Изток“ унищожиха дълготрайни огневи точки (дотове), жива сила и техника на Въоръжените сили на Украйна в зоната на отговорност на групировката войски „Изток“, уточняват от ведомството.

Те отбелязаха, че отрядът ударни безпилотни самолети на групировката войски „Изток“ е изпълнил стотици бойни полети и десетки поразени цели. Войниците провеждат денонощно разузнаване на линията на бойно съприкосновение, идентифицирайки вражески опорни точки, както и огневи позиции на вражеската артилерия и военна техника. Благодарение на умелите действия на операторите врагът се страхува да излезе от укритието, но руските екипажи също трябва да бъдат внимателни и потайни, тъй като самите те са сред приоритетните цели на врага, добавя ТАСС.

Станете почитател на Класа