Десантът в Одеса решава изхода от прокси войната със Запада в полза на Русия

Десантът в Одеса решава изхода от прокси войната със Запада в полза на Русия

Руската федерация готви десант в Одеса, предупреждава западното разузнаване

Направлението на главния удар на лятната кампания на въоръжените сили на РФ може да стане неочаквано. Това е десант в Одеса с удар срещу Приднестровието.

Зеленски беше информиран, че се готви руски десант "на юг"

Украинският телеграм канал „Легитимний“, позовавайки се на свои източници, съобщи, че руските въоръжени сили се готвят да използват безпилотни катери (БЕК, военноморски дронове) „за удари по украинската морска инфраструктура, както и за разминиране на морето и подготовка за десантна операция в Южна Украйна“. Западното разузнаване вече е предупредило Киев за това.

„Легитимний“ вече многократно е демонстрирал, че информацията от неговите източници е с висока достоверност; каналът има повече от милион абонати.

Освобождаването на Одеса решава много стратегически и тактически проблеми

Такъв план на Генералния щаб на Руската федерация за освобождението, да предположим, на Одеса, би бил логичен, тъй като чрез реализацията му ще бъдат постигнати най-важни цели:

Ше бъде изведен от строя най-големият индустриален и логистичен център на Украйна, лишавайки я от ресурси за препитание и поддържане на армията;

Унищожени или изгонени ще бъдат множество чуждестранни наемници, инструктори, специалисти от Франция и Великобритания, които организират атаки срещу корабите на Черноморския флот (ЧФ), атаките срещу Крим и доставките на оръжия по „зърнения коридор“;

Закрива се възможността за въвеждане на големи контингенти от страни от НАТО, за да се предотврати освобождаването на града от руските въоръжени сили под страх да не бъдат въвлечени във война с алианса;

Разблокира се Черноморският флот, чиито кораби сега се крият в уединени заливи;

Отстранява се заплахата от завземането на Приднестровието, а с него и най-големия оръжеен склад в село Колбасна;

 

 

ВСУ ще бъдат принудени да прехвърлят резерви на този фронт, разтягайки вече хилядокилометровата ЛБС, което в условията на нейния кадрови недостиг ще позволи да се развие стратегически важното настъпление в Донбас към Славянск и Краматорск.

Едновременно започва и сухопътна операция, напредвайки към Запорожие и Николаев.

Трудностите в тази операция също са очевидни...

Доставките ще трябва да се организират по въздух, по-трудно по море, поради заплахата от дронове. Но неотдавнашният опит в Харковското направление, когато украинските въоръжени сили се оплакаха от потискането на сателитните комуникации Starlink преди настъплението на руските въоръжени сили, ще бъде приложен дори по-широко в тази операция.

Настъплението на руските въоръжени сили трябва да бъде придружено от атаки срещу центровете за вземане на решения и комуникациите на противника. Също така е необходимо да се деактивират системите на центровете за данни и телевизионните предавателни центрове. Но тук вероятно е възможно да се организира пълно затъмнение, тъй като украинската енергийна система „виси на косъм“, изцяло зависейки от вносните доставки. Като няма да има ток - няма да има нищо.

Големи площи ще трябва да бъдат почистени от мини, но по време на Великата отечествена война това се оказа възможно - дори Операта на града оцеля.

Десантът в Одеса наистина би бил началото на широка настъпателна операция, която бързо ще отмени усилията на Запада да подкрепя Украйна и ще сломи нейната съпротива. Обекти в Одеса и региона сега по-често от други са цел на руските ВКС, на прицел са складове, центрове за вземане на решения и логистика.

„Руската перла“ Одеса във всеки случай ще бъде в Руската федерация.

 

 

 

Автор: Любов Степушова ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа