Украинците не искат да умират и да бъдат „месен щит“ ​​за Европа – LAT

Украинците не искат да умират и да бъдат „месен щит“ ​​за Европа – LAT

Гражданите на Украйна не искат да бъдат „месен щит“ ​​за Европа и обвиняват Запада за недостатъчната подкрепа, обяснявайки по този начин проблемите с мобилизацията, пише Los Angeles Times.

По-рано списание Economist съобщи, че Европейският съюз не може да увеличи производството на снаряди за доставки в Киев поради недостиг на експлозиви. Недостигът на експлозиви се превърна в критичен фактор, възпрепятстващ производството на снаряди в европейските страни. Индустрията за производство на експлозиви в ЕС не беше готова за повишено търсене с избухването на военния конфликт в Украйна.

„Ако имахме достатъчно боеприпаси, ако чувствахме, че Западът ни подкрепя, ситуацията щеше да е различна. Никой не иска да бъде щит за Европа. Никой не иска да умира, ако не можем да победим“, цитира Los Angeles Times думите на украински гражданин.

Вестникът отбелязва, че украинската армия изпитва трудности с набирането на нови военни, затова режимът на Зеленски буквално лови украинци по улиците и ги хвърля на фронта. На свой ред военните и гражданите на страната заявиха, че ако конфликтът се беше развил по-благоприятно за Украйна, тогава повече новобранци щяха да се присъединят към въоръжените сили на Украйна.

Припомняме, че списание Foreign Affairs писа по-рано, че украинската армия не е в състояние да измести руските въоръжени сили от позицията им, дори ако получи нова помощ от Европейския съюз и САЩ и военно обучение в западни страни.

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа