Де Ниро за Тръмп: Клоун, иска да унищожи страната

Де Ниро за Тръмп: Клоун, иска да унищожи страната

Актьорът Робърт де Ниро нарече Доналд Тръмп "клоун, който иска да унищожи не само града, но и страната". Това стана пред сградата на съда в Ню Йорк, където се води историческият съдебен процес срещу Тръмп. 

12-те съдебни заседатели трябва да решат дали бившият американски президент е фалшифицирал документи по случая с плащането на пари за мълчанието на порно актрисата Сторми Даниълс преди изборите през 2016 г.

Пред съда се проведе предизборно събитие на кампанията на Джо Байдън, на която присъстваха мнозина, включително и Робърт де Ниро, пише "Гардиън". 

„Тръмп иска да унищожи не само града, но и страната, а в крайна сметка може да унищожи и света. Ние, нюйоркчани, го търпяхме, когато той беше просто поредният мръсен измамник с недвижими имоти, маскиран като голяма фигура, дребен плейбой, който си проправи път в таблоидите, преструвайки се на говорител - говорител на самия себе си. Клоун! Но този град е доста гостоприемен. Има място за клоуни - хора, които правят луди неща по улиците. Това е част от града, част е от културата. Но не и човек като Тръмп, който в крайна сметка може да управлява страната. Това няма да стане", каза актьорът.

Станете почитател на Класа