"Форин полиси": САЩ трябва да обяснят на Киев, че връщането на изгубените земи е нереалистично

"Форин полиси": САЩ трябва да обяснят на Киев, че връщането на изгубените земи е нереалистично

Американската администрация трябва да обясни на Украйна, че обявените цели на Киев за връщане на изгубените региони са нереалистични. Това пише американското списание Foreign Policy, предаде ТАСС. Според изданието властите в САЩ трябва „публично да признаят, че украинските и американските интереси не се пресичат“, а декларираните от киевския режим цели да си върне „всеки сантиметър територия“ в действителност са непостижими.

"Форин полиси" отбелязва, че администрацията на американския президент Джо Байдън е поставила своята стратегия за Украйна на автопилот, без ясен план, освен да гарантира, че финансирането продължава да тече.Според изданието Вашингтон трябва да улесни преговорите между Русия и Украйна, благоприятно време за които може да настъпи през лятото на 2024 г.

На 24 април Байдън подписа одобрен от Конгреса законопроект за възобновяване на доставките на оръжие за Украйна на обща стойност 61 милиарда долара. Както подчерта руското външно министерство, предоставянето на военна помощ на Киев само усложнява разрешаването на конфликта в Украйна, добавя ТАСС.

Станете почитател на Класа