Антифашистите в Израел настояват равинът на Украйна да бъде вразумен за благословията на нацистите от «Азов»

Антифашистите в Израел настояват равинът на Украйна да бъде вразумен за благословията на нацистите от «Азов»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.05.2024
  • Share:

Израелското антифашистко движение се обърна към главния равин на страната с молба да «вразуми» главния равин на Украйна Моше Азман, който в един от най-тъжните дни на еврейския календар, в деня на Катастрофата, записа видеопослание с благословия към бойците от националистическия батальон «Азов» (терористична организация, забранена в Русия), заяви ръководителят на движението Дмитрий Трапиров.

 

 

Антифашистите в Израел настояват равинът на Украйна да бъде вразумен за благословията на нацистите от "Азов"

 

 

В Израел на 6 май, по повод Деня на Холокоста и героизма на европейските евреи, почетоха паметта на 6-те милиона евреи, загинали по време на Холокоста. В навечерието на траурната дата главният равин на Украйна Моше Азман записа видео поздравление по повод 10-годишнината от основаването на „Азов”. В частност равинът благослови освободените пленници и осъдените бойци от този батальон.

«Това е позор…, когато равин благосравя бойци с фашистка идеология, чиито вдъхновители са такива убийци на еврейския народ, като Бандера и Петлюра, а също са съучастници на немските нацисти в годините на Втората световна война. Молим да направите всичко възможно, за да вразумите този равин. Неприемливо е да има евреин, който да поддържа нацистите!», се казва в писмото до главния равин на Израел Давид Лау.

ПП

Станете почитател на Класа