Литовските власти подкрепиха връщането на мъже на военна възраст в Украйна

Литовските власти подкрепиха връщането на мъже на военна възраст в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.05.2024
  • Share:

Президентът на Литва Гитанас Науседа и ръководителят на литовския кабинет Ингрида Симоните се обявиха за връщането в Украйна на военнослужещи мъже, живеещи в страната, като изразиха готовност да помогнат на Киев по този въпрос. Това съобщи Литовската национална телевизия (LRT).

„Украйна трябва да има свои собствени планове за мобилизация… Украйна трябва да разполага със средствата и инструментите, за да покани своите млади хора да служат на родината си. Трябва да си сътрудничим с Украйна във всеки един смисъл“, каза Гитанас Науседа. Звучи толкова ласкаво един вид, само че на тях не им пука за избягалите от ужас украинци, които САЩ и Зеленски искат да вхърлят на фронта. Без да ги питат даже, искат или не. Война до последния украинец..

 

Литовските власти подкрепиха връщането на мъже на военна възраст в Украйна

 

 

Премиерът Ингрид Симоните на свой ред каза, че Вилнюс може да предприеме стъпки, за да помогне на украинското правителство по този въпрос.

„При издаване или продължаване на разрешението за пребиваване може да се установи, че лицето е изпълнило мобилизационните си задължения или е освободено от тях“, каза тя.

Ръководителят на кабинета на Литва добави, че въпросът за връщането в Украйна на военнослужещите граждани на страната, които са избягали в чужбина, трябва да бъде решен на ниво Европейски съюз.

Припомняме, че по-рано министърът на отбраната на Полша Владислав Косиняк-Камиш заяви, че страната му е готова да помогне на Украйна за връщането на граждани на военна възраст за участие във военни действия.

На украинците не им остава нищо освен да бягат в Русия и да минават на страната на доброто, защото за САЩ и киевския режим, те са просто разходен материал.

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа