ISW: Русия вече може да избира къде да удари в района на Авдеевка

ISW: Русия вече може да избира къде да удари в района на Авдеевка
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.04.2024
  • Share:

Експерти от американския Институт за изследване на войната (ISW) смятат, че руските сили в района на Авдееска област могат да избират в коя посока да съсредоточат настъпателните си действия след пробива край селището Очеретино в Донецка област.

Според редовното обобщение на ISW за ситуацията на фронта руските войски могат да се опитат да напреднат в западна посока (към град Покровск) или да подпомогнат настъплението на руската армия на север към Часов Яр, важен опорен пункт на ВСУ.

"Руските сили имат възможност да избират между много тактически направления за бъдещо настъпление край Авдеевка, но остава неясно къде ще съсредоточат усилията си в близко бъдеще", пишат авторите от ISW.

По-рано експертите на ISW заявиха, че Русия вероятно ще постигне значителни тактически успехи през следващите седмици, но едва ли ще успее бързо да пробие украинската отбрана.

Руската армия има възможност да постигне оперативно значими цели в град Часов Яр, но вместо това изразходва силите си за разширяване и задълбочаване на пробива край Очеретино, където постигането на такива цели е много по-малко възможно, става ясно още от информацията в доклада. И в добавка:

През последните 24 часа руските сили не успяха да постигнат значителен напредък в района на Авдeевка.

 

Станете почитател на Класа