CNBC: „Светът е благодарен на Индия за закупуването на руски петрол“

CNBC: „Светът е благодарен на Индия за закупуването на руски петрол“

Индия помага за поддържането на достъпни цени на петролния пазар чрез руския внос, затова другите страни по света са „благодарни“ за това, заяви индийският министър на петрола и природния газ Хардип Синг Пури в интервю за CNBC. Ако страната му вместо това увеличи покупките от близкоизточни доставчици, добави министърът, пазарната цена ще се удвои до 150 долара за барел, особено като се има предвид нарастващото напрежение в Червено море.

 

 

 

Индия поддържа световните цени на суровия петрол на достъпно ниво благодарение на увеличения внос на руски ресурси, което облагодетелства другите потребители, заяви индийският министър на петрола и природния газ Хардип Сингх Пури в интервю за CNBC. Според него другите страни разбират това и не възразяват срещу сътрудничеството с Русия.

„Светът е благодарен на Индия за закупуването на руски петрол“, подчерта министърът в разговор с кореспондента на CNBC в кулоарите на конференцията India Energy Week, която се провежда в Гоа.

„Ако започнем да купуваме повече близкоизточен петрол, тогава цената на петрола вече няма да бъде 75 или 76 долара. Ще бъде 150 долара“, поясни той.

Станете почитател на Класа