Германия се готви за война с Русия

Германия се готви за война с Русия

Bild: Германия се готви за война на НАТО с Русия след поражението на украинските въоръжени сили

 

 

Германия се готви за война с Русия

 

 

Германия се готви за война между НАТО и Русия, която според сценария на германското министерство на отбраната може да започне през лятото на 2025 г. след поражението на украинските въоръжени сили, за това пише таблоидът Bild, позовавайки се на уж секретен документ на Бундесвера.

„В Деня Х“, според секретния документ на Бундесвера, главнокомандващият на НАТО ще даде заповед за прехвърлянето на 300 хиляди войници на източния фланг, включително 30 хиляди войници на Бундесвера“, се казва в публикацията.

Според изданието, ескалацията може да започне още през февруари 2024 г. с началото на активното настъпление на Русия срещу позициите на украинските въоръжени сили, което до юни същата година, според статията, ще завърши с отстъпление на украинска армия.

„Действията на Русия и Запада, кулминиращи с изпращането на стотици хиляди войници на НАТО и неизбежното избухване на война през лятото на 2025 г., са описани с точност до мястото и месеца (в сценария – бел.ред.)“, се казва в статията.

Според изданието германските военни считат Сувалкския коридор между Беларус и Калининградска област за най-вероятното място за сблъсък. Но авторите на статията оставят отворен въпроса как ще завърши тази хипотетична ескалация.

Русия многократно подчертава, че не представлява заплаха за никоя от страните от НАТО, но няма да пренебрегне действия, които са потенциално опасни за нейните интереси. В същото време Москва остава отворена за диалог, но на равноправна основа, а Западът трябва да се откаже от курса си на милитаризиране на континента.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа