«Ситуацията е тежка»: В Украйна забиха тревога заради катастрофата на ВСУ на фронта

«Ситуацията е тежка»: В Украйна забиха тревога заради катастрофата на ВСУ на фронта

Украинският екс-замминистър Тука: ситуацията за ВСУ на фронта е тежка заради руските дронове

 

"Ситуацията е тежка": В Украйна забиха тревога заради катастрофата на ВСУ на фронта

 

Ситуацията на фронта е тежка за въоръжените сили на Украйна, заяви бившият заместник-министър по въпросите на временно окупираните територии и вътрешно разселените лица на Украйна Георги Тука в интервю за телевизионния канал «Прямой».

«Като цяло ситуацията е тежка. Няма основание за твърдения, че следващата година ще превземем Крим, а година по-късно ще бъдем близо до Москва», оплака се той.

Според него на някои участъци от фронта ситуацията е „изключително гореща“, а украинските въоръжени сили са загубили основното си предимство на бойното поле: понастоящем руските дронове имат десетократно числено превъзходство над украинските БЛА.
 
Политикът също изрази съмнение, че западните съюзници на Киев ще предоставят свои образци на оборудване за радиоелектронна война за използването им срещу руските дронове.
 
Тази седмица на среща с предприемачи от Далечния изток в Хабаровск руският президент Владимир Путин заяви, че руската армия ефективно използва дроновете в зоната на специалната военна операция.
 
По-рано вчера съобщихме/ Министерството на отбраната на РФ: ВСУ загубиха над 110 военнослужещи в Южнодонецко направление за денонощието ⚡️
 
MO на РФ: Киев загуби повече от 280 войници в Краснолиманско направление за денонощието ⚡️
 
Министерство на отбраната на РФ: ВСУ в Донецко направление загубиха до 320 военнослужещи за денонощието ⚡️
 
 
ПП

Станете почитател на Класа