Пентагонът: Американските войници остават в базите в Ирак

Пентагонът: Американските войници остават в базите в Ирак

Агенция Ройтерс отбелязва, че това става въпреки обявеното миналата седмица от Багдад започване на процес на закриване мисията на водената от САЩ международна коалиция в страната

 

 

Пентагонът съобщи, че в момента не планира да изтегля около 2500 американски военнослужещи от Ирак, предаде Ройтерс, като се позова на изявление пред журналисти на неговия говорител генерал Патрик Райдър, пише БТА.

Агенцията отбелязва, че това става въпреки обявеното миналата седмица от Багдад започване на процес на закриване мисията на водената от САЩ международна коалиция в страната.

"В момента не ми е известно да има някакви планове (да се планира изтегляне - бел. ред.). Продължаваме да сме силно фокусирани върху мисията за разгром на "Ислямска държава", каза Райдър. Той отбеляза, че американските военнослужещи са в Ирак по покана на правителството на страната.

Райдър каза също, че не знае за каквото и да е уведомление от страна на Багдад до министерството на отбраната относно решение за изтегляне на американските войски и насочи журналистите към Държавния департамент на САЩ за всякакви въпроси от дипломатическо естество.

Станете почитател на Класа