Тръмп се опасява от трета световна война

Тръмп се опасява от трета световна война

Бившият американски президент Доналд Тръмп откри кампанията си за президентските избори през ноември с реч в град Нютън, щата Айова, с обещанието да спечели отново. Това стана в деня на годишнината от нападението срещу Капитолия през 2021 година.

 

 

В речта си той не акцентира върху събитията отпреди три години, но определи като “заложници” хората, които са в ареста заради случилото се тогава. Тръмп обеща, ако бъде избран, да помилва много от тях.

Той предупреди, че ако Джо Байдън може да предизвика избухне трета световна война.

"Това е последният ни шанс да спечелим изборите. Остават 10 месеца. Притеснявам се обаче и за тези 10 месеца, защото той вече навреди толкова на страната ни. Знае ли някой какво може да направи той за тези 10 месеца. Може и до трета световна война да стигнем".

Според бившия президент Байдън е бил начело на икономическия упадък и е предизвикал хаос по границите, и в същото време не е успял да спре руската инвазия в Украйна:

“Залогът на тези избори не може да бъде по-висок при нечестния Джо Байдън. Границите ни, ако сте забелязали, а аз съм сигурен, че никой не е забелязал, те бяха изтрити, бяха заличени... Милиони и милиони хора преминават в страната ни”.

Речта на Тръмп съвпадна с третата годишнина от бунта на 6 януари 2021 година, когато негови привърженици щурмуваха Конгреса в опит да предотвратят сертифицирането на изборната победа на Байдън. Тръмп защити публично участниците в бунта, които бяха осъдени и пратени в затвора:

"В тази страна, разбира се, никого не пращат в затвора. Определени хора дори не ги закачат, ако убият някого. Но ако си един от нас, тогава отиваш в затвора. Вижте какво се случи със заложниците от 6 януари. Ужасно е".  

В петък настоящият държавен глава Джо Байдън откри предизборната си кампания с политическа атака срещу своя предшественик и най-вероятен съперник на изборите през ноември Доналд Тръмп.

 

 

 

 

Източници: БНР, "Труд"

Станете почитател на Класа