Ким Джу-ае вероятно е наследник на севернокорейския Ким Чен-ун, казва южнокорейската разузнавателна агенция

Ким Джу-ае вероятно е наследник на севернокорейския Ким Чен-ун, казва южнокорейската разузнавателна агенция
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.01.2024
  • Share:

Интензивни спекулации относно бъдещата роля на дъщерята на Ким Чен-ун, която според съобщенията е на 10, идват, когато Северна Корея изстрелва снаряди близо до южнокорейските острови

 

 

 

Малката дъщеря на севернокорейския владетел Ким Чен Ун се смята за наследник на баща си, съобщи шпионската агенция на Южна Корея в първата подобна оценка на момичето в Южна Корея.

 

Имаше интензивен външен дебат и спекулации относно Ким Джу-ае, за която се твърди, че е на около 10 години, откакто направи първата си публична поява през ноември 2022 г., когато наблюдаваше тестово изстрелване на ракета с голям обсег с баща си.

 

Оттогава Ким Джу-ае придружава Ким Чен Ун на големи обществени събития, като държавните медии я наричат ​​„най-обичаното“ или „уважаваното“ дете на севернокорейския лидер и пускат кадри и снимки, доказващи нарастващата й политическа позиция и близост с баща й.

 

Основната шпионска агенция на Южна Корея, Националната разузнавателна служба (NIS), направи своята оценка на нейната бъдеща роля, цитирайки цялостен анализ на публичните й дейности и държавните протоколи, които са й предоставени.

 

Висш генерал коленичи и й прошепна, когато тя пляскаше, докато гледаше военен парад на VIP трибуна за наблюдение през септември. Тя беше снимана да стои пред баща си в един момент по време на посещение в щаба на военновъздушните сили през ноември, като и двете Кимс носят слънчеви очила и дълги кожени якета. В новогодишното тържество на препълнения стадион в Пхенян в неделя Ким Чен-ун я целуна по бузата и тя направи същото с баща си.

 

Повечето от тези сцени са нещо, което е било невъобразимо в Северна Корея, където Ким е обект на силни и лоялни последователи, които се отнасят към него като към бог.

 

North Korean leader Kim Jong-un with his daughter at a performance to celebrate the New Year in Pyongyang

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и неговата дъщеря и наследник, която направи първата си публична поява през ноември 2022 г. Снимка: 朝鮮通信社/AP

 

Службата за обществени въпроси на NIS каза пред Associated Press, че все още обмисля всички възможности относно процеса на наследяване на властта на Севера, тъй като Ким е все още млад, няма известни сериозни здравословни проблеми и има поне още едно дете. Ким става на 40 в понеделник.

 

NIS има несъвършен опит в потвърждаването на събитията в Северна Корея, една от най-секретните нации в света. Държавните медии на Северна Корея все още не са направили директни коментари за наследството или дали Ким Джу-ае има братя и сестри.

 

Оценката дойде на фона на изостряне на напрежението между съседните страни, когато Северна Корея изстреля повече от 200 артилерийски снаряда близо до два южнокорейски острова, като за жителите на един от тях беше издадена заповед за евакуация.

 

„Севернокорейските военни проведоха над 200 обстрела днес от около 09:00 до 11:00 (12:00 до 02:00 GMT) в районите Jangsan-got в северната част на остров Baengnyeong и северните райони ... на остров Yeonpyeong, “, каза представител на министерството на отбраната на брифинг.

 

Местните служители на Yeonpyeong казаха пред AFP, че цивилните са били помолени да се евакуират, описвайки заповедта като „превантивна мярка“.

 

Ду Хьон Ча, анализатор от Азиатския институт за политически изследвания в Сеул, каза, че малцина могат да предвидят дали Ким Джу-ае в крайна сметка ще стане следващият лидер на Севера. Ча добави, че й липсват политическите постижения, които са необходими, за да бъде официално помазана.

 

От основаването си през 1948 г. Северна Корея последователно се управлява от мъжки членове на семейство Ким. Ким Чен Ун наследи властта след смъртта на баща си Ким Чен Ир в края на 2011 г. Ким Чен Ир пое властта, след като баща му и основател на Северна Корея, Ким Ир Сен, почина през 1994 г.

 

Името на Джу-ае съвпада с това, което пенсионираната звезда от НБА Денис Родман нарече малката дъщеря на Ким, която той каза, че е видял и държал по време на пътуване до Пхенян през 2013 г. NIS каза на законодателите на частен брифинг миналата година, че Ким Джу-ае има по-голям брат, както и по-малък брат или сестра, чийто пол агенцията не потвърди.

 

NIS каза по това време, че Ким Джу-ае никога не е бил записан в официално учебно заведение и получава домашно обучение в Пхенян, според някои от депутатите, присъствали на брифинга.

 

 

 

 

Източник: guardian; превод: СТ

Станете почитател на Класа