Руската ПВО свали 10 обекта над Белгород

Руската ПВО свали 10 обекта над Белгород
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.01.2024
  • Share:

Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха късно тази вечер 10 въздушни цели над град Белгород, съобщи снощи в приложението "Телеграм" губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков, цитиран от ТАСС и Ройтерс, предаде БТА

 

 

Гладков отбеляза, че обектите са били свалени, когато са наближили града. Двама души са били ранени и са в болница. Губернаторът допълни, че са изпочупени стъклата в многоетажна жилищна сграда и са нанесени щети на най-малко 30 автомобила.

По-рано руското министерство на отбраната информира, че средствата за ПВО са унищожили над Белгородска област 10 ракети от реактивна система за залпов огън (РСЗО) "Олха".

Местни представители съобщиха, че в сряда Украйна е атакувала Белгородска област с ракети и дронове. Руските власти обявиха, че при украински нападения срещу Белгород през уикенда са били убити 25 мирни граждани, в това число пет деца, припомня Ройтерс.

Вчера Белгородска област съобщи, че удължава ваканцията в някои училища и препоръчва на университетите да преподават дистанционно след масираните украински удари. Губернаторът Вячеслав Гладков каза, че училищната ваканция се удължава от 9 до 19 януари в някои общини, и главно в град Белгород, който има около 360 000 жители.

 

Станете почитател на Класа