Броят на загиналите при обстрела на Белгород достигна 24 човека

Броят на загиналите при обстрела на Белгород достигна 24 човека
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.12.2023
  • Share:

Гладков: Броят на загиналите при обстрела на Белгород се увеличи до 24 човека

 

 

Броят на загиналите при обстрела на Белгород достигна 24 човека

 

 

Това заяви губренаторът Вячеслав Гладков в своя Telegram-канал.

«Съдебномедицинските експерти установиха, че има още едно мъртво дете. Друг ранен почина в болницата, без да дойде в съзнание. Групи от федерални и регионални лекари се бориха за живота на пациента до последно», пише той.

Според Министерството на отбраната на РФ украинските въоръжени сили са се опитали да атакуват Белгород с помощта на ракети «Ольха» с касетъчни боеприпаси и чешки РСЗО Vampire.

Системите за противовъздушна отбрана на РФ са прихванали голяма част от ракетите, но няколко снаряда и касетъчни части от сваленитете ракети «Ольха» са паднали в града.

От министерството на РФ подчертаха, че при пряко попадение от ракетите с касетъчни боеприпаси последствията биха били много по-тежки.

Украинските въоръжени сили извършиха обстрела в опита си да отклонят вниманието от пораженията на фронта и да провокират руските войски към подобни действия, добави ведомството, подчертавайки, че този удар няма да остане ненаказан.

Русия свика Съвета за сигурност на ООН заради нападението над Белгород. Руският постоянен представител Василий Небензя, говорейки на заседанието, нарече удара целенасочен терористичен акт, насочен срещу мирните граждани, а Брюксел, Вашингтон и Лондон — съучастници в престъпленията на режима в Киев.

Всички организатори и извършители на този терористичен акт ще бъдат наказани, увери Небензя.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа