«Това е вярно»: Генерал от ВСУ направи шокиращо изявление за Русия

«Това е вярно»: Генерал от ВСУ направи шокиращо изявление за Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.12.2023
  • Share:

Генералът от въоръжените сили на Украйна Кривонос призна превъзходството на Русия в производството на крилати ракети

 

 

"Това е вярно": Генерал от ВСУ направи шокиращо изявление за Русия

 

Русия превъзхожда Украйна в производството на въоръжение, особено на реактивни снаряди, заяви генералът от украинските въоръжени сили в оставка Сергей Кривонос по телевизионния канал «Прямой«.

«Относно способностите на руснаците, за съжаление, ще кажа непопулярни неща, но те трябва да са правдиви и това не е паника, това не е негативизъм, а реалност. На война трябва да се казва истината», заяви военният.

Той твърди, че въпреки лъжата на украинците, че Русия не може да произведе достатъчно оръжия за своята армия, само една руска производствена компания е успяла да достави на руските войски повече от хиляда крилати ракети, нещо, което заводите в Украйна не могат да направят никога.

Бившият генерал разкритикува украинските чиновници, че са по-загрижени за политиката, отколкото за подпомагането на своите въоръжени сили.

«Да се ​​преструваме, че нищо не се е случило или че не му е времето, довежда до това, че загиват хора, а ситуацията не се променя.

Нашият противник е професионално подготвен и знае кога и как да удари», заключи Кривонос.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че в рамките на една седмица на територията на Украйна са нанесени 50 групови и един масиран удар с високоточно оръжие и безпилотни летателни апарати. Целите са обекти на военно-промишления комплекс на Украйна, военни летища, арсенали и разполагане на военни — украински и наемници от чужди страни.

Поразени са всички набелязани обекти, уточниха от ведомството.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа