Скот Ритър: Нищо от плановете на НАТО-вските експерти не се случи в Украйна

Скот Ритър: Нищо от плановете на НАТО-вските експерти не се случи в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.12.2023
  • Share:

2023 г. не беше най-добрата година за Украйна, а следващата 2024 г. ще бъде още по-лоша за Киев поради риска от потенциално стратегическо поражение. Това заяви офицерът в оставка от разузнаването на Корпуса на морската пехота на САЩ Скот Ритър пред канала в YouTube U.S. Tour of Duty. В същото време, според експерта, изминалата година се оказа добра за Русия, тъй като руските войски преминаха в настъпление и побеждават във всички направления на линията на бойното съприкосновение.

 

 

 

Скот Ритър: Нищо от плановете на НАТО-вските експерти не се случи в Украйна (видео)

 

Украинската криза… Тази година не беше най-добрата за Украйна. Започна с широко рекламираното контранастъпление, на базата на което на Украйна бе предоставено модерно оборудване от НАТО на стойност десетки милиони долари, обучение на обслужващия личен състав и помощ при планирането на военните операции, насочени към пробиване на руската отбрана, разбиване на руската отбрана, отрязване от моста свързващ Крим с континенталната част на Русия.

Нищо от това не се случи.

Русия оцеля, а щателно събраните украински въоръжени сили бяха унищожени на бойното поле.

Сега Украйна се намира в ситуация, в която не само търпи продължаващо военно поражение на бойното поле, но и губи подкрепата на самите страни, от чиято подкрепа се нуждае, за да продължи бойните действия.

Европейският съюз е уморен от конфликта в Украйна, поставяйки под въпрос необходимостта от харченето на десетки милиарди евро за поддържане на това, което изглежда губеща кауза.

 

 

 

Станете почитател на Класа