Небензя посъветва Киев да очаква „най-лоши новини“

Небензя посъветва Киев да очаква „най-лоши новини“
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.12.2023
  • Share:

Постоянният представител на РФ в ООН Небензя: Украйна и Западът в най-скоро време ги очакват най-лоши новини

 

 

Небензя посъветва Киев да очаква „най-лоши новини“

 

 

Военните планове на Киев се провалиха, така че режимът в Киев и неговите западни покровители ги очакват „най-лоши новини в близко бъдеще“, заяви постоянният представител на Русия в организацията Василий Небензя на заседание на Съвета за сигурност на ООН.

„Военните планове на киевския режим претърпяха пълно фиаско, така че очаквайте най-лошите новини за вас и вашите украински марионетки в много близко бъдеще, независимо дали новите пакети от военна и финансова помощ за Зеленски и неговата банда ще бъдат одобрени или не във Вашингтон или Брюксел.

Това само ще забави агонията на неговия режим, но няма да я предотврати», каза дипломатът.

Залогът за разрешаване на украинската криза на бойното поле се провали, заяви той, като нарече военната победа над Русия абсолютно непостижима цел.

Постоянният представител на РФ в ООН също подчерта, че Украйна няма и вече няма да има ресурса да поддържа положението на линията на бойно съприкосновение, а още повече да постигне обрат в конфликта в своя полза.

Както посочи Небензя, заплахите, идващи от територията на Украйна и създавани от страните от НАТО, със сигурност ще бъдат ликвидирани — или като част от руската специална операция, или с помощта на политически и дипломатически инструменти.

В началото на ноември главнокомандващият украинските войски Валерий Залужни призна в интервю за списание The Economist, че украинските въоръжени сили са изпаднали в задънена улица и „няма да има дълбок и красив пробив“. Според него украинската армия не е успяла да демонстрира впечатляващи темпове на придвижване на войските, които са се очаквали от нея на Запад според учебниците на НАТО.

Кремъл отбеляза, че колкото по-скоро киевският режим осъзнае, че няма шанс да постигне успех на бойното поле, толкова по-скоро ще се отворят някои перспективи за разрешаване на ситуацията.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа