Екс-командващият силите на НАТО нарече ценни връзките с руския Генерален щаб

Екс-командващият силите на НАТО нарече ценни връзките с руския Генерален щаб
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.12.2023
  • Share:

Американският адмирал Ставридис припомни контактите с бившия началник на Генералния щаб на РФ Макаров

 

 

Екс-командващият силите на НАТО нарече ценни връзките с руския Генерален щаб

 

 

Бившият командващ силите на НАТО в Европа и адмирал в оставка от ВМС на САЩ Джеймс Ставридис заяви в статия за Блумбърг, че е изключително важно САЩ да могат бързо да взаимодестват с другите страни по ключови глобални въпроси, припомняйки честите „ценни“ консултации с руския му колега, бившият началник-щаб на въоръжените сили на руската армия генерал Николай Макаров.

«Способността за бързо взаимодействие по ключови глобални въпроси на стратегическо ниво е изключително важна. Когато бях върховен главнокомандващ на НАТО, често се консултирах с моя руски колега генерал Николай Макаров», пише Ставридис.

По думите му заедно с руския си колега те са обсъждали стратегическите последици от действията на САЩ в Ирак и Афганистан, противоракетната отбрана на НАТО, пиратството в Сомалия, тероризма и трафика на наркотици.

„Това бяха ценни разговори, които доведоха до интелигентно сътрудничество и понякога (споделяне) на разузнавателни данни, което се оказа полезно“, добави Ставридис.

През юли извънредният и пълномощен посланик на Русия в Белгия Александър Токовинин заяви в интервю за РИА Новости, че в момента няма контакти между НАТО и Русия, но каналът за връзка остава отворен в случай на необходимост.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа