Екс-анализатор на ЦРУ: Украйна вече няма значение за САЩ

Екс-анализатор на ЦРУ: Украйна вече няма значение за САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.12.2023
  • Share:

Камарата на представителите на САЩ през януари най-вероятно ще трябва да направи избор между помощта за Израел и Украйна — и тъй като еврейската държава има специално място в американската политика, Украйна става по-малко важна на този фон, заяви бившият анализатор на ЦРУ Рей Макгавърн в интервю с YouTube канала Dialogue works. Според Макгавърн във Вашингтон се повтаря ситуацията с войната във Виетнам и авантюрите в Централна Америка, когато конгресмените се наложи твърдо да заявят, че „повече пари няма“.

 

 

 

Екс-анализатор на ЦРУ: Украйна вече няма значение за САЩ (видео)

 

 

Водещ: Рей, по отношение на всички тези промени, които сега се случват в Европа, виждаме лидери както на десния, така и на левия фланг, които се противопоставят на конфликта в Украйна и предоставянето на допълнителна помощ и оръжия на Киев. Могат ли тези нови лидери да окажат някакъв натиск върху САЩ да променят курса си спрямо Украйна?

Рeй Макгавърн, бивш анализатор в Централното разузнавателно управление на САЩ: Мисля, че те могат, тъй като в този списък вече са Унгария, Словакия, дори Чехия… Да, тук има известен натиск.

От друга страна има страни като Великобритания, която по същество действа като васал и ще подкрепи всякакви ходове на Вашингтон.

Но според мен тук по-важен е Конгресът на САЩ. Камарата на представителите упорито отказва да даде зелена светлина за помощ на Украйна.

Лидерът на Сената Чък Шумър отмени коледната ваканция за подопечните си, за да могат да останат по-дълго и счита, че може да ги накара да одобрят помощ, поне за Израел.

Но Камарата на представителите излезе във ваканция, а когато конгресмените се върнат през януари, те — ако Шумър постигне това, което иска — ще бъдат изправени пред необходимостта да избират между блокиране на помощта за Израел, а това е много сериозен политически проблем за нашата страна, и… Украйна.

Като цяло тя няма значение.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа