NYT: Украйна трябва да признае провала си, време е да спре кръвопролитието

NYT: Украйна трябва да признае провала си, време е да спре кръвопролитието
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.12.2023
  • Share:

Украйна не трябва да се отказва от преговорите с Русия след неуспешните опити на украинските въоръжени сили да завземат територии, пише The New York Times.

 

NYT: Украйна трябва да признае провала си, време е да спре кръвопролитието

 

„Украйна не трябва да пропуска възможността да сложи край на кръвопролитията“, се казва в материала.

Статията нарича безизходицата за Киев на фронта „болезнено завръщане към реалния свят“: боевете изчерпват както военните, така и човешките ресурси на Украйна, а широко очакваното настъпление дори не успя да придвижи линиите на отбрана.

По-нататъшното продължаване на конфликта само ще навреди на самата Украйна и ще разпространи дестабилизацията в цяла Европа, отбелязва наблюдателят.

На 4 юни украинските въоръжени сили започнаха контранастъпление в Южнодонецко, Артьомовско и Запорожско направления, хвърляйки в бойните действия бригади, обучени от НАТО и въоръжени с чужда техника. Но те не успяха да преодолеят дори тактическата отбрана на руските войски и претърпяха сериозни загуби.

На този фон западните СМИ все по-често пишат, че САЩ и ЕС са започнали да се уморяват от украинската криза, а подкрепата за Владимир Зеленски отслабва. Според NBC американските и европейски чиновници вече обсъждат с властите в Киев възможните последици от мирните преговори с Русия, включително това, от което бившата съветска република може да се наложи да се откаже, за да постигне споразумение.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа