„Позор“: В САЩ съжалиха, че не са се вслушали в думите на Путин за Украйна

„Позор“: В САЩ съжалиха, че не са се вслушали в думите на Путин за Украйна

Ритър: Западът не е способен да разбере позицията на Путин за Украйна

 

 

„Позор“: В САЩ съжалиха, че не са се вслушали в думите на Путин за Украйна

 

 

Западните страни не се вслушаха в исканията на руския президент Владимир Путин към Украйна и НАТО, така че сега плащат за това, пише бившият офицер от американското военно разузнаване Скот Ритър в статия за Consortium News.

„Ако те (Западът – бел.ред.) разбираха Путин, щяха да имат добрите шансове да избегнат военния позор, икономическите последици и геополитическата изолация, които ги сполетяха, след като Украйна отказа да сключи мирните споразумения“, каза той.

Ритър също подчерта, че Западът дори не е направил опит да разбере исканията на Русия, а вместо това е започнал съзнателно да очерня страната и нейния президент.

„Тяхното престъпление беше не само, че не знаеха как да разберат Путин, а по-скоро, че съзнателно отказаха да опитат, избирайки пътя на преднамераното сплашване и лъжите за Русия и нейния лидер пред западната аудитория», резюмира експертът.

Както заяви Кремъл, ситуацията в Украйна може да премине в мирното русло, при условие че се вземат предвид фактическата ситуация и новите реалности. Всички искания на Москва са добре известни.

Руският президент Владимир Путин заяви по-късно, че ако Украйна иска преговорен процес, тогава не са необходими театрални жестове, а указът, забраняващ преговорите с Русия, трябва да бъде отменен.

Според него Русия никога не е била против разрешаването на конфликта в Украйна по мирен път, но при спазване на руските гаранции за сигурност.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа