Путин: В Русия споделяме болката

Путин: В Русия споделяме болката

Президентът на Русия, Владимир Путин, изрази искрени съболезнования към своят китайски колега Си Дзинпин във връзка със земетресението в Северозападен Китай, което се случи снощи и отне живота на десетки граждани.

 

 

Това съобщи Франс прес, цитирайки изявление от Кремъл. В изказването си, Путин подчерта, че в Русия споделят скръбта на тези, които са изгубили близки в това трагично събитие, и изрази надежда за бързото възстановяване на всички пострадали.

Председателят на Държавната дума на Русия, Вячеслав Володин, изпрати съболезнователна телеграма до своя китайски колега, председателят на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Чжао Лъцзи, съобщи агенцията ТАСС. Телеграмата, публикувана на уебсайта на парламента, изразява дълбоки съболезнования за трагичните последствия от земетресението.

В нея се посочва, че председателят Володин моли за предаване на думи на съчувствие на семействата и близките на загиналите, както и изразява пожелания за бързо възстановяване на пострадалите. Земетресението с магнитуд 6,2 предизвика разрушаване или повреждане на близо 5000 жилища, а броят на загиналите достигна 118.

 

Станете почитател на Класа