Конгресът на САЩ подготвя коледен подарък за Путин

Конгресът на САЩ подготвя коледен подарък за Путин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.12.2023
  • Share:

The New Yorker: Отказът на САЩ да помогнат на Украйна ще стане коледен подарък за Путин

 

 

Конгресът на САЩ подготвя коледен подарък за Путин

 

Отказът на Конгреса на САЩ да се договори за допълнителна помощ за Украйна ще бъде коледен подарък за руския президент Владимир Путин, пише The New Yorker. 

Както президентът на САЩ, така и неговият украински колега предупредиха за опасностите от бездействието на Конгреса, въпреки че по същество признаха, че не могат да направят много, за да го предотвратят.

Ако законодателите спрат работата на Конгреса без да одобрят допълнителни средства за Украйна, заяви Байдън, те ще предоставят на Путин „най-големият коледен подарък“, се казва в публикацията.

В статията се отбелязва, че по време на посещението на Зеленски в САЩ е видима промяна в позицията на Запада по конфликта в Украйна.

Този път Байдън застана до видимо изтощения Зеленски, но не произнесе шаблонните думи на утешение, а вместо това каза:

„Ще продължим да доставяме на Украйна критични оръжия и оборудване, докато можем. Докато можем…”, пише авторът на материала.

Журналистът добавя, че стратегията на Путин за конфликта в Украйна се изпълнява -дори предсрочно.

По-рано председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън заяви, че Конгресът на САЩ няма да обсъжда набързо сключена сделка между републиканците и демократите в Сената за Украйна.

Вашингтон заяви, че помощта от европейските съюзници ще се окаже поставена под въпрос, ако САЩ спрат да изпращат оръжия на Украйна. В четвъртък Камарата на представителите излиза във ваканция до 9 януари, последвана в петък от Сената, който ще е във ваканция до 8 януари.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа